Wedstrijden
De teams van Switch spelen in de 4e klasse tot en met de derde divisie. Alle teams spelen een jaarcompetitie, die loopt van half september tot en met half april. Eén competitieseizoen bestaat uit 18 tot 22 wedstrijden, waarvan de helft thuiswedstrijden zijn. De thuiswedstrijden worden op de donderdagavond gespeeld, met uitzondering van een wedstrijd op de Switch Saturday. We spelen (en trainen) in de sporthal Nieuw Welgelegen, Grebbeberglaan 13 in Utrecht. Die hal heeft een bovenhal (op de 3e verdieping, zaal Groen) en één op de begane grond (zaal Paars). Beide hallen hebben eigen kleedkamers. In principe spelen we de wedstrijden altijd in de groene hal boven. De kantine vind je aan de overkant van het complex bij de voetbalvereniging De Zwaluwen.
Wedstrijdtenue
Vanwege de uniformiteit zijn alle leden van een vereniging verplicht hetzelfde tenue te dragen. De leden van Switch dragen een groen met zwart shirt, in het wit voorzien van de opdruk van rugnummer, verenigingslogo en -naam. Sinds het seizoen 2012-2013 zijn de shirts eigendom van de vereniging, wat betekent dat je het bij vertrek in moet leveren bij een bestuurslid. De kosten voor de shirts zijn opgenomen in het jaarlijkse contributiebedrag. Het tenue wordt afgemaakt door het dragen van een zwarte broek, wat niet via de vereniging geregeld wordt.
Zaalwacht
Ieder seizoen wordt elk team een of twee keer ingedeeld als zaalwacht. De zaalwacht is verantwoordelijk voor het op- en afbouwen van de velden, het tellen van de wedstrijden en het fluiten van een aantal wedstrijden. Bij dit laatste wordt het zaalwachtteam geholpen door scheidsrechters van andere teams, die door de scheidsrechterscoördinator worden ingedeeld. Traditioneel zorgt het zaalwachtteam dat er snoep in de zogenaamde ’troggen’ terecht komt, om de thuisspelende teams een handje te helpen bij het winnen van hun wedstrijd. Op de website vind je een overzicht van de taken, in de zaalwachtinstructie.
Vooral bij drukke thuisavonden is het belangrijk dat de zaalwacht op tijd aan de slag gaat zodat de wedstrijden op tijd kunnen starten, zodat uitloop voorkomen wordt. Als wedstrijden moeten worden afgebroken doordat deze te laat starten, kan dat vervelende gevolgen hebben. En iedereen is natuurlijk graag in de gelegenheid om na de wedstrijd een biertje te drinken in de kantine.
Scheidsrechters
Hoewel het maar van een enkeling hun hobby is, weet elke competitiespeler dat een scheidsrechter onmisbaar is. Bij Switch wordt de last wat dat betreft verdeeld over zo veel mogelijk leden. Van ieder team wordt verwacht dat er minimaal twee spelers beschikbaar zijn voor het fluiten van wedstrijden in maximaal de eerste klasse. Daarvoor moet een opleiding gevolgd worden, die door Switch zelf georganiseerd mag worden. In overleg met de kandidaten wordt bekeken op welke manier je daarbij het beste begeleid kunt worden.
Van alle leden wordt verwacht dat ze de spelregels kennen, via de website van Volleybalmasterz kun je die op een leuke manier leren. Als je de spelregeltoetsen succesvol afrond, mag je ook wedstrijden in de derde en vierde klasse fluiten: het team is er verantwoordelijk voor dat er voldoende scheidsrechters met licentie zijn om de toegewezen wedstrijden te fluiten.
Voor de spelers van Dames 1 en Heren 1 is het iets complexer: omdat hun wedstrijden gefloten worden door scheidsrechters van andere verenigingen (de zogenaamde regioscheidsrechters) moet Switch ook scheidsrechters leveren die bij andere verenigingen op dat niveau fluiten. Hiervoor is de opleiding iets uitgebreider en deze wordt door de Nevobo georganiseerd. Meer informatie hierover kun je krijgen bij de scheidsrechterscoördinator.