Voorbereiding

Jullie ontvangen voorafgaand aan de zaalwacht de sleutel van de wedstrijdkast die in de tas met tablets zit. Zorg ervoor dat jullie op tijd in de zaal aanwezig zijn met genoeg personen (om 18:45 uur) voor het opzetten van de velden, het neerzetten van de banken, tafels en stoelen.
Het bord waar jullie de wedstrijden op kunnen noteren staat achter de wedstrijdkast in het opberghok. Er zitten stiften in de tas met tablets. Het is belangrijk dat het bord is ingevuld en klaar staat als iedereen binnenkomt. Zorg ervoor dat het bord na afloop schoon gewist terug gezet wordt.

De plopper kunnen jullie bij de beheerder ophalen, evenals de bordjes waar dames of heren op staat voor de kleedkamers. De beheerder zorgt ervoor dat het tussennet geplaatst wordt en laat het grote scherm zakken. Dit moet echter wel even aan de beheerders gevraagd worden. Doe dit ook direct bij binnenkomst, zodat de teams geen last hebben van elkaars ballen.

We plaatsen alle tafels voor de tellers in het midden van de zaal, daar is de signaalsterkte van de WiFi het hoogst. De tablets herkennen automatisch het WiFi-netwerk van de sporthal. Het signaal is nog niet optimaal. Ik raad aan om ook op je telefoon via dwf.nevobo.nl in te loggen en naar de juiste wedstrijd te gaan. Als de WiFi op de tablet wegvalt, dan kan je makkelijk overschakelen naar je telefoon en daar de wedstrijd bijhouden totdat je WiFi-signaal weer wat sterker is.

De wedstrijd wordt live bijgehouden, dus je zal zien dat beide apparaten constant synchroniseren en up to date zijn (eventueel even je browser verversen). WiFi-hotspot vanaf je telefoon naar de tablet kan natuurlijk ook.

Jullie zijn als team verantwoordelijk voor het ruimschoots vullen van de troggen.

De speaker voor de inloopmuziek staat in de wedstrijdkast. De sleutel van de kast zit in het voorvakje van de laptoptas. Je kunt heel gemakkelijk via bluetooth een telefoon aan deze speaker koppelen of gebruik maken van de muziek op de USB.

Tijdens de wedstrijden

Zorg ervoor dat de wedstrijden die door jullie worden gefloten door een scheidsrechter met een juiste scheidsrechterscode is. Blijkt iemand die zou fluiten toch niet te kunnen dan dient hij of zij dit binnen zijn eigen team op te lossen. Lukt dit niet, dan gaat diegene zelf op zoek naar vervanging.

We werken ook dit jaar weer met het digitaal wedstrijd formulier (dwf). Zorg dat jullie allemaal een inlogcode hebben op dwf.nevobo.nl.

Zorg bij elke wedstrijd voor tenminste 1 teller die op tijd aanwezig is! Bij voorgaande wedstrijden is gebleken dat de teller de uitspelende ploeg moet helpen met het invullen van het dwf en dit heeft de nodige tijd gekost. Het is belangrijk om goed te lezen wat het dwf aangeeft. Geef bijvoorbeeld niet eerder akkoord voordat alles goed gecontroleerd is, want je kan in het dwf niet meer terug als er bijvoorbeeld een fout is gemaakt in de spelers of in de eindstand van een set.

Een teller is eveneens een official bij een te spelen wedstrijd. Het drinken van alcoholische dranken is dan ook niet toegestaan.

Na afloop

Na afloop van de wedstrijden worden de velden afgebroken en alles opgeruimd (zorg ook dat de tribunes leeg zijn). Alle materialen die in de tas zaten graag weer terug stoppen in de tas. Eventuele rommel ruim je op en doe je in een vuilnisbak.

Gevonden voorwerpen lever je in bij de beheerder.

Als het blijkt dat jullie gebruik hebben gemaakt van het wedstrijdformulier dat opgestuurd moet worden, laat dit dan z.s.m. aan mij weten. De uitslag moet namelijk binnen 24 uur bij Nevobo doorgegeven worden.

Zorg dat jullie aan het einde van de avond alle spullen weer verzamelen iemand van het bestuur meegeven (en dan bij voorkeur aan de wedstrijdsecretaris).