Eens in de 4 jaar koopt vv Switch voor al haar leden een nieuw wedstrijdshirt. Leden die de vereniging verlaten moeten dit shirt inleveren zodat deze aan nieuwe leden doorgegeven kan worden. Levert een vertrekkend lid haar shirt niet in dan dan moet het oude lid een boete betalen en wordt een nieuw shirt voor het nieuwe lid aangeschaft. Nieuwe leden ontvangen dus het oude, mogelijk nog wat ruikende shirt, van oude leden. In principe moeten ze maar hopen dat dit shirt past, in de praktijk komt het er op neer dat er net zo lang geruild wordt totdat iedereen een (nagenoeg) passend shirt heeft. Onze ervaring is dat bij lange na niet alle vertrekkende leden hun shirt inleveren of dit onderling in het team doorgeven. Hierdoor moet de vereniging eens in de zoveel tijd extra shirts bijbestellen, dit brengt extra kosten met zich mee en de levertijd van de shirts is schrikbarend lang. Via onderstaande vragenlijst willen we graag van jou horen hoe jij denkt over het huidige shirtbeleid en of je denkt dat het beter kan.
  • Hieronder staan 3 varianten van een mogelijk shirtbeleid, graag horen we hoe jij over deze varianten denkt.

• 1. Verenigingsbeheer bestuur verantwoordelijk

• Dit is het eerder beschreven beleid

1 aanspreekpunt (secretaris) voor leden
    Kosten blijven zoals ze nu zijn, ieder lid betaald een bepaald bedrag per jaar
    Shirtnummers zijn per team oplopend
    Niet alle shirts worden ingeleverd en dan is het lastig om dit achteraf te organiseren omdat de spelers niet meer gezien worden door het bestuur.
    shirtbeheer afhankelijk van het bestuur

nadelen:
    Veel werk voor het bestuur
    lastig bij te houden hoe shirts binnen de vereniging worden geschoven
    Nieuwe leden krijgen de oude shirts van leden
  • 2. Verenigingsbeheer teams verantwoordelijk

• Huidige beheer maar dan de teams verantwoordelijk maken, om de 4 jaar krijgt een team 13 shirts (12 normaal 1 libero) het team is zelf verantwoordelijk om de shirts terug te krijgen van vertrekkende leden.
    Als de shirts niet passen kan er gewisseld worden tussen de teams of eventueel uit een kleine extra voorraad van het bestuur.

Voordelen:
    De last en organisatiedruk valt weg bij het bestuur
    Een team heeft zelf het beste contact met vertrekkende leden/ zien vertrekkende leden nog wel eens.
    Kosten blijven zoals ze nu zijn, ieder lid betaalt een bepaald bedrag per jaar
    Shirtnummers zijn per team oplopend

Nadelen:
    Nieuwe leden krijgen de oude shirts van leden
    Organisatie ligt bij het team/aanvoerder
  • 3. Eigen aanschaf

• Leden kopen bij binnenkomst een wedstrijdshirt en zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud.

Voordelen:
    Ieder nieuw lid heeft een nieuw shirt
    Alle nummers zijn uniek
    Je bent volledig zelf verantwoordelijk voor het shirt Contributiekosten gaan omlaag omdat iedereen zelf een shirt moet kopen

Nadelen: Het kan lang duren totdat de shirts gemaakt zijn (begin seizoen dus in een zwart shirtje met een getapet nummer spelen)
    De kosten zijn wat hoger doordat er in kleinere aantallen besteld wordt
    Versleten shirts worden niet meer standaard na 4 jaar vervangen
    Nummervolgorde in teams is niet perse opvolgend