Contact

Heb je behoefte aan een luisterend oor?

Switch wil graag een vereniging zijn waarbij iedereen zich thuis voelt en met plezier kan volleyballen. Wij gaan er ook van uit dat iedereen zijn eigen steentje daaraan bijdraagt. Maar helaas gebeuren er soms toch dingen, waardoor dit plezier kan wegvallen. Mondelinge (of digitale) agressie bijvoorbeeld of fysiek wangedrag. Eigenlijk elke vorm van ongewenst gedrag of grensoverschrijdend gedrag in jouw ogen. In die gevallen kun je je verhaal kwijt bij de vertrouwenspersoon.

Even voorstellen: Maaike Swinkels

Door het bestuur van Switch ben ik benaderd om als vertrouwenspersoon op te treden. Mijn naam is Maaike Swinkels, trainer/coach van H6 en oud-speler van Switch. Naast volleyballen bij Switch werk ik overdag als Docent bij de HBO opleiding Toegepaste Psychologie en als Psycholoog binnen de ouderenzorg.

Wat kan ik voor je doen

Als er sprake is van ongewenst of grensoverschrijdend gedrag, dan kun je bij mij in vertrouwen je verhaal kwijt. Denk hierbij aan dubbelzinnige opmerkingen of gebaren, vervelende grapjes, pesten, discriminatie of (seksuele) intimidatie. Mijn eerste taak is om naar je te luisteren en een goed beeld te krijgen van wat er precies aan de hand is. Daarna kan ik jou, als jij dat wilt, helpen om te kijken hoe we de situatie kunnen oplossen. Ik kan je bijvoorbeeld helpen om zelf het gesprek aan te gaan met de persoon of personen in kwestie. Het zou ook kunnen dat we er op uitkomen om een melding te maken bij het bestuur. Ook zou ik je kunnen doorverwijzen naar anderen, die je misschien beter kunnen helpen. En als ik er zelf ook niet uitkom, kan ik overleggen met de vertrouwenscontactpersoon bij de Nevobo of het vertrouwenspunt van de NOC/NSF.