Ga voedselverspilling tegen!  Jaarlijks gaat er 1,4 tot 2,5 miljard kilo voeding verloren, deels door  particulieren en deels in de keten. Dit kost ons jaarlijks zo’n € 4,6 miljard (bron: voedselbankennederland.nl). Jammer he?
Steeds meer mensen zijn afhankelijk van de voedselbank. Momenteel zijn er wachtlijsten om in aanmerking te komen voor een wekelijks voedselpakket. Met Switch vieren we feest voor ons zevende lustrum, deze tegenstelling, willen we graag wat helpen verkleinen. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Wat??  Voedsel, vooral producten die lang houdbaar zijn, zoals:
·       potten of blikken groenten
·       blikken vis
·       zakken of blikken soep
·       broodmeel
·       olie
·       rijst
·       pasta
·       zoetbeleg (bijv. pindakaas, pasta en jam)
Ook als de THT (ten minste houdbaar tot datum) verstreken is, is het nog een prima donatie. Die datum garandeert de kwaliteit, niet de houdbaarheid.

Ook een beetje feest, net als bij ons lustrum, worden de voedselpakket van december een feestelijk tintje  gegeven, doneer dan ook toiletartikelen of  een gekregen cadeautje dat toch niet helemaal jouw smaak blijkt te zijn.  Bijvoorbeeld:
·       Tandpasta
·       Deodorant
·       Shampoo
·       Toiletpapier
·       Eau de toilet (bijvoorbeeld proef monstertjes die je hebt gekregen)

Doe mee omdat je tegen verspilling bent, uit betrokkenheid voor je medemens, omdat het de voorraadkast weer wat opruimt, vanwege de kerstgedachte, omdat het je weinig (moeite) kost of gewoon omdat je het een leuke actie vindt!

Wanneer: Op maandag 8 en 15 december kun je de boodschappen afgeven bij Tim (hij traint boven in de blauwe zaal), in de benedenzaal in of bij de kratten vooraan zetten of afgeven bij het passen van jubileumkleding in de kantine.

Tip: Enthousiast geworden? Vraag eens aan je vrienden en familie of zij je nog wat willen meegeven.

Heel hartelijk dank voor je medewerking!

De lustrum commissie