Beste Switchers,

De zomer duurt nog even maar de beachcie is er ondertussen alweer druk mee. Wij zijn momenteel namelijk bezig met de organisatie van een beachvolleybal competitie met meerdere verenigingen binnen Utrecht.
Hieronder staat het huidige concept voor deze competitie beschreven en wij willen jullie graag vragen of je hier eventueel aan mee zou willen doen of dat je andere op of aanmerkingen erover hebt.

Als je nu aangeeft graag mee te willen doen betekent dat niet dat je in de zomer ook daadwerkelijk mee moet doen, het is nu enkel ter inventarisatie.

Met Switch beachen wij in de zomer op de donderdag en deze competitie staat hier dus los van.

Concept:

Er wordt gebruik gemaakt van een ladder systeem, teams worden ingedeeld in poules van 5 en per competitie avond wordt er 1 set tegen ieder ander team in de poule gespeeld. Afhankelijk van je prestatie ga je naar een ander poule:
1ste plek 2 poules omhoog
2de plek 1 poule omhoog
3de plek blijft in dezelfde poule
4de plek 1 poule omlaag
5de plek 2 poules omlaag

De competitie zal plaatsvinden op woensdag avond en bestaan uit 2 rondes:
Start 1ste ronde 19:00 uur
Start 2de ronde 20:30 uur

De competitie wordt gespeeld op 3 verschillende locaties:
Utrecht Zuilen, Maarsseveense Plassen en Bilthoven, waar je moet spelen kan dus per week verschillen.

Er wordt gespeeld in teams van 2 tegen 2 maar een team mag uit 3 leden bestaan voor het geval er iemand op een avond niet kan. Het is echter wel verplicht voor de teams om op iedere competitie dag aanwezig te zijn met een tweetal.

Aan het begin van de competitie wordt er een openingstoernooi gehouden, dit toernooi is bedoeld om alle teams in de juiste poule te plaatsen.
Het openingstoernooi staat gepland op 21 mei.

Op 4 juni, 11 juni, 18 juni, 25 juni en 2 juli zullen de “echte” competitie dagen plaatsvinden en een eindtoernooi op 7 juli. Het eindtoernooi is facultatief en er zal waarschijnlijk ook een barbecue aanwezig zijn.

De kosten zijn 50 euro per team en hiervoor krijg je 1 openingstoernooi, 5 wedstrijdavonden en een eindtoernooi. In een team van 2 is dat dus nog geen 5 euro per avond. De barbecue op de eindavond zit helaas niet bij dit bedrag inbegrepen.

Als laatst dan nog een lijstje met de verenigingen welke meedoen aan de organisatie (tot nu toe):
UVV Sphynx, Protos, Limes, TOVO, Irene Beach, VV Switch, Van Slag, Majella en VV Utrecht.

Wij horen graag wat jullie van het bovenstaande concept vinden (beachcie@vvswitch.nl).
Met vriendelijke groet,
Wouter Boer
Namens Beachcie VV Switch